Viser arkivet for januar, 2012

Nytt bloggnavn.

Jeg har skiftet navn på bloggen, den heter nå “Hvor er Martine?”. Det innebærer at alle som har merket av adressen martineiasia.origo.no må skifte lenke i bokmerket, ellers vil dere ikke kunne finne bloggen. Alt innholdet som jeg har skrevet tidligere vil ligge her inne, men adressen hit er altså forandret.

Jeg har ankommet Miami, etter en lang og noe slitsom reise. Ved min side på flyet satt en 51 år gammel russisk dame som ikke snakket noe engelsk, men som skulle konstant på do (hun hadde vindusplassen). Jeg fikk sett Crazy, Stupid, Love og en episode med Friends, lest litt fagstoff og stirret mye ut i lufta. På grunn av russerns miniblære ble det ikke mye søvn, så da jeg ankom Miami ble det kun en liten luftetur før jeg la meg. 13 timer senere var jeg fullt uthvilt, og jeg satser på at jeg venner meg fort til tidssonen her. Dagen skal jeg bruke til utforskning av Miami, før jeg forlater landet og vender nesa mot Guatemala i morgen. Adios amigos!

PS. Headeren, eller “det der bildet på toppen av siden” på norsk, skal byttes ut, bare ha litt tålmodighet.

Nytt kontinent.

Jeg er hjemme i Hønefoss i akkurat en uke, før turen går videre. Denne gangen til sentral-Amerika, ikke Asia. Jeg kommer til å beholde denne bloggen allikevel, og har lært at neste gang jeg lager en reiseblogg skal den ikke navngis etter destinasjon. Håper ingen blir fryktelig forvirra av at bloggen heter Martine i Asia når jeg ikke lenger befinner meg i Asia.

Jeg har fortsatt en god del bilder fra Asia, så det kommer nok stadig vekk et lite innlegg. Slik så det for eksempel ut da vi (Hanne, Ethan, Christina og jeg) feiret nyttårsaften på taket til hostellet vårt i Kuala Lumpur:

Bildeserie med 8 bilder — bla ved å trykke på pilene
• Her kommer jeg til å poste små snapshots fra turen. • followgram.me

Cameron Highlands

Etter Kuala Lumpurs fuktige og ekstremt varme klima flyktet vi opp til Malaysias fjellandskap, i Cameron Highlands. Cameron Highlands er kjent for regnskog, teplantasjer, verdens største blomst, Malaysias høyeste frekvens av Land Rovere og jordbær. At Cameron Highlands er godt besøkt av ryggsekkturistene merket vi godt, spesielt grunnet den kompakte kjernen av Cameron Highlands turisthjerte, Tanah Rata. Tanah Rata er på størrelse med en liten norsk bygd, med en hovedgate som strekker seg to kvartaler, en håndfull kafeer og restauranter og det finnes mange guider som gjerne vil ta deg med til den såkalte jungelen (Malaysier vi traff i Japan: “Jungel? We don’t have any jungel in Malaysia..”). Og det er selvsagt også en Starbucks der.
Vi ble med en av de ivrige guidene, og i baksete av en knirkete jeep fikk vi sett mye av Cameron Highlands. Etter en tur i “mossy forest”, som lignet mest på en skog tatt ut av Ringenes Herre, kunne vi konkludere at det vår guide ikke visste om Malaysiske planter var ikke verdt å vite. Etter vår fullpakkede dag konkluderte vi også at dette virkelig var et trivelig sted, verdt den utrolig snirklete veien oppover fjellsiden (vi kjøpte reisesyketabletter for veien ned igjen).

Bildeserie med 13 bilder — bla ved å trykke på pilene

Singapore.

Det begynner bli en stund siden vi var i Singapore, men jeg slenger ut noen bilder derfra allikevel. Singapore var virkelig trivelig, med høye skyskrapere, små hus og en god sammensetning av kulturer. Lokalbefolkninga består i hovedsak av indere (tamiler), kinesere (mange kantonesiske), malaysiere og indonesere, noe som gjør at det alltid er noe nytt og oppdage. Plutselig dumper man over et kinesisk tempel, en muslimsk moské, en kirke eller et fargerikt hinduistisk tempel, om ikke kjøpesenterene har lokket oss inn i airconditionkulden allerede. Singapore var noe dyrt for oss, ettersom vi lever på et slags budsjett (som går ut på: spar penger der du kan, men ha det trivelig), men vi vindusshoppet og vandret byen til fots. Alle tre (Christina, Hanne og jeg) likte Singapore utrolig godt, og det blir nok en tur tilbake dit en gang.

Bildeserie med 32 bilder — bla ved å trykke på pilene

I dag er det første dagen jeg er helt alene på turen, ettersom Hanne har dratt til Bangkok for å søke visum til India, og Ethan har dratt mot nord, hvor han skal hjelpe til på rismarkene. Christina forlot oss forøvrig i Penang. Heldigvis for meg kommer Hanne tilbake i morgen, så jeg slipper være ensom lenge.

Langkawi.

Vi lever livet på Langkawi, med små kjøreturer på scooterne våre, strandliv og øl.

Bildeserie med 10 bilder — bla ved å trykke på pilene

2012, eller dragens år.

Da har feiret inn det nye året, som i asia er kjent som dragens år. Her har de tolv dyr som hver symboliserer et år: rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, geit, ape, hane, hund og gris. Litt som våre stjernetegn blir de som er født i for eksempel dragens år tilegnet egenskaper som er spesielle for akkurat dette året/dyret. De som blir født i år vil blant annet bli energiske, naturlige ledere, karismatiske og egoistiske.

Tidligere denne uken dro vi fra Singapore til Melaka i Malaysia. Melaka er en historisk viktig by, med mye handel som foregikk i nettopp denne byen. I dag er den en koselig, liten by med akkurat passe introduksjonsdose av Malaysia. Vi merket fort at flertallet av Malaysias befolkning tilhører religionen islam, med en moské rundt hvert hjørne og mange tildekkede kvinner. Stort sett alle vi har møtt hittil har vært hjelpsomme og hyggelige, så inntrykket av landet og menneskene her er positivt. Etter noen dager i Melaka dro vi nordover, til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Vi feiret nyttårsaften på hostellet vårt, der det var ordnet en fest for gjestene, med musikk, grillmat og drikke. Fyrverkeriene, med Kuala Lumpurs skyskrapere som bakteppe, var mange, flotte og ga virkelig følelsen av at nå var det tid for et nytt år.

Bildeserie med 12 bilder — bla ved å trykke på pilene