Viser arkivet for november, 2011

Observasjoner i Hong Kong.

Etter to uker i Hong Kong kan jeg ikke si annet enn at jeg trives veldig godt her! Alt fungerer som det skal, i motsetning til Vietnam og det er faktisk utrolig deilig. Alle menneskene er utrolig trivelig og ingen glaner, på tross av at jeg ofte er den eneste som ikke er asiater i mengden (mengder er det forresten mye av, man er aldri alene i Hong Kong). Hong Kong er for meg som en asiatisk versjon av London, med et velfungerende metrosystem, dobbeldekkerbusser, venstrekjøring, stressa businessmenn og alt som hører London til med noen asiatiske rariteter blandet inn. Finfint!

Vi har skrevet eksamen disse to ukene, og en av dagene vi tilbragte på det største biblioteket skrev jeg ned noen artige observasjoner fra Hong Kong:
- de tar telefonen selv når de sitter på do. Mens de tisser.
-Telefonen er nesten uten unntak en iphone eller en annen fancy telefon
- De bruker facebook like hyppig som oss – den flittige studenten som sitter ved min side akkurat nå har vært der flere ganger i løpet av tiden jeg har sittet her på det gigantiske biblioteket. Denne flittige studenten er ikke Christina, bare for å oppklare det (selv om Christina er flittig hun også).
- De er flinke på kø og køsystemer – man står i kø for å komme inn i heisen, komme inn på t-banen, ventende på bussen og alle tenkelige og utenkelige steder det er mulig å lage en kø.
- De har et veldig velfungerende public transport system
- De virker glade i sin engelske heritage – dobbeldekkerbusser og trikker dominerer gatebildet, sammen med gamle damer med burberry-jakker og rutete vester, gatenavn som klinger like godt på britisk som kantonesisk, statuer av dronning Victoria og venstrekjøring. Til og med stikkontakten har den britiske ”pluggen”.
- De er veldig glade i regler og å opplyse folk om disse reglene.
- Det finnes alltid en sushi-butikk rundt hjørnet.
- Ingen fniser om noen promper høyt på biblioteket
- Stort sett alle er veldig moteriktige – mer enn i Oslo og det som blir karakterisert som hipster i Norge er en helt vanlig stil her i Hong Kong.
- Et flertall av guttene har fancy hårklipper
- De desinfiserer alt, jevnlig: ”denne heisknappen desinfiseres hver halvtime”

Jeg har ikke lastet opp alle bildene enda, men her kommer et lite utvalg. Noe er fra Hong Kongs berømte skyline, noe fra familietempelet til Christina, noe fra diverse middager og et bilde av instant noodle utvalget på butikken. Og litt annet.

Bildeserie med 20 bilder — bla ved å trykke på pilene

Halong Bay og Hanoi.

Etter å ha tatt farvel til alle medstudentene, resepsjonister, ansatte på hotellet, restauranteiere, bodeiere på markedet (og så videre) tok Christina og jeg bussen til Hanoi. Allerede da så vi tendenser til flommen som rammet Hoi An etter at vi dro. Ved bussbytte i Hue, litt lenger nord i landet, var en del av gatene oversvømt og vi måtte pent ta av skoene og vasse barbeint over til vår nye buss. Denne bussturen var ikke like vellykket som våre tidligere reiser med vietnamesiske nattbusser, og minnet meg mer om indiske nattbusser – med andre ord mye tuting, høy musikk midt på natten og forbikjøringer som ville gjort bestemor bekymra. Ikke så mye søvn, for å si det sånn. Vi kom hele fram til Hanoi, heldigvis. Forrige besøk til Hanoi forsøkte vi å se den balsamerte Ho Chi Minh, men han var til restaurering i Russland. Da vi ankom Hanoi hadde ‘Uncle Ho’ slått oss med en dag, og var på plass i sitt glassmonter. Vi måtte gjennom en stk lang kø og en sikkerhetskontroll for å bevise at vi ikke hadde noen intensjoner om å sprenge skjøre, hvite Ho Chi Minh før vi fikk gå inn i den lite prangende, grå murblokka hvor Ho Chi Minh hviler. Det hele var veldig surrealistisk, og det var kanskje den rareste opplevelsen/turistattraksjonen jeg har sett. Stemningen var utrolig merkelig, og det var absolutt verdt et besøk. Etter besøket trasket vi mot sentrum av Hanoi, og på veien fant vi rulleskøytebarn, Lenin og en toglinje (midt i byen). Toget het Doi Moi, og det var jo litt stas, ettersom vi har lest mye om denne økonomiske reformen i Vietnam (som altså heter Doi Moi). Vi tok også bilder av alle scooterne med forskjellig last, veldig artig – en attraksjon i seg selv. Kvelden ble brukt på nattmarked, hvor de solgte alt du kan tenke deg (jeg fikk kjøpt meg sokker, hurra).

Halong Bay var veldig flott, med kalksteinsøyer av varierende størrelser som stikker opp av havet over alt og store grotter inne i mange av øyene. Vi tilbragte to dager der, og i etterkant skulle vi ønske vi hadde enda mer tid til å utforske området, men flyet til Hong Kong ville nok ikke ventet på oss. En flott solnedgang fikk vi med oss, men da vi sto opp for å se soloppgangen ble vi skuffet (akkurat som ved Angkor Wat). Det blålige morgenlyset var fint nok, da.

Bildeserie med 26 bilder — bla ved å trykke på pilene

Nå er det siste innspurt på eksamensskriving som gjelder, neste uke drar vi til Kina, hurra!
(jeg er forresten ikke så fornøyd med at det er reklame for Statoil og oljebransjen på høyresiden av bloggen. Jaja.)

Hong Kong.

Vi er stadig i Hong Kong, og her ser det litt sånn ut:

Kult, hæ?

Hoi An.

Her kommer (kanskje) siste bildene fra Hoi An. Godt og blandet fra de siste ukene (det kommer bilder fra Marble Mountains-tur og bryllup også, men det blir en annen gang):

Bildeserie med 41 bilder — bla ved å trykke på pilene

Vi har det fortsatt strålende i Hong Kong, tross eksamen. Vi spiser veldig mye god mat. Her spiser vi hot pot, nam:

Little things.

En av mine favorittsider, justlittlethings.net, poster små hverdagslige ting som gjør hver dag litt finere/lettere/lysere. Her er noen av de tingene som gjør livet i Vietnam og livet på reisefot fint:

Bildeserie med 25 bilder — bla ved å trykke på pilene

Også blir dette fint da:


Christina og jeg er i Hong Kong, vi skriver eksamen, etter en finfin tur innom Halong Bay. Bilder og sånt kommer altså.