Viser arkivet for oktober, 2011

Gruppeoppgave og en fin video.

Vi har det innmari travelt med gruppeoppgave som skal leveres neste uke, derfor har det ikke blitt mye tid til sånt som blogging. Men vi har hatt det fantastisk allikevel, med deltagelse i vietnamesisk bryllup (som jeg har planer om å skrive fra senere), tur til Marble Mountains (et fjell med marmor, grotter, templer og statuer) og skredderbesøk.

Her kommer en utrolig koselig video tatt opp i Vietnam, med blant annet steder vi har vært, byen vi bor i (Hoi An) og steder vi snart skal til (Halong Bay) og med elementer vi kjenner igjen fra hverdagen; Pho’ suppe, markeder, de klassiske stråhattene, altfor mange motorsykler (i Vietnam heter alt med to hjul og motor motorsykkel), dykking, lange bussturer, kids som vil tjene en “dollar”, templer, kritthvite strender, rismarker, det vietnamesiske flagget over alt, karaoke, en levende historie (Vietnam-krigen er friskt i minne) og så mye mer. Videoen fanger vårt utrolig vakre, midlertige hjem på en flott måte. Hoi An og Cham Islands er fra (ca) 2.34 til 3.05 (pluss noe rundt 3.45).

A Journey Through Vietnam from Leon Visser on Vimeo.

(se den i fullskjermmodus da vel)

Det føles rart at vi snart skal forlate dette utrolig fine stedet som har vært vårt hjem de siste månedene. Allikevel gleder vi oss utrolig mye til å ta fatt på reisen videre. Første stopp er Hong Kong, følg med (om dere vil)!

En av mine største støttespillere har forresten bursdag i dag: Gratulerer med dagen, mamma! Her har dere meg (med et noe blondere hår) og min alltid blide mor på sopptur:

Da Lat

Her kommer bilder fra vår tur fra Da Lat til Nha Trang:

Bildeserie med 37 bilder — bla ved å trykke på pilene

How the Vietnamese party

Vi har alle et forhold til karaoke, om det er Singstar på ungdomsskolen, danskebåten eller en noe klein nattklubb. Vel, det forholdet vi har til karaoke er ingenting sammenlignet med asiaterne. Når de virkelig skal kose seg og ha det moro drar de like godt i gang en karaokefest. Gjerne midt på dagen. I bryllup, bursdagsfeiringer og alt som kan feires. Tidligere denne måneden hadde hotellets ansatte karaokefest i restauranten, og de var utrolig entusiastiske. Alle de ansatte hadde forberedt seg i lang tid med kostymelaging, dansetimer, sangtrening og team building. Vi som bor på hotellet fikk selvfølgelig ta del i moroa og det var virkelig en opplevelse! Med vietnamesiske klassikere, innøvd dans, rikelig med mat, drikke og alt som hører en ordentlig karaokefest til hadde vi det fantastisk (helt til vi fant ut at det hele varte i seks timer.. men det gikk fint). Vi bidro med Aquas Barbie Girl og andre hits. Inspirert av hotellfesten arrangerte vi en “girls night out” hvor vi dro på karaokebar, en slager! (guttene skulle nemlig være barske og spise slange og drikke slangeblod).

Bildeserie med 8 bilder — bla ved å trykke på pilene

I helgen har vi vært i Da Lat og Nha Trang – det kommer nok et innlegg derfra også, men min kjære minnekortleser streiker.

Hanoi og Westlife.

Etter fem uker i Hoi An var det endelig tid for å komme seg ut av vår lille boble – til Hanoi, Vietnams hovedstad. På plakaten sto blant annet en stk Westlife-konsert og shopping.

17 timer på en buss, null stress. Spesielt når bussen har soveseter. Vi sov oss gjennom rismarkene og hele veien til det nordlige Vietnam. På forhånd hadde vi bestilt hostel, og vi var mange nok studenter til å kunne dele hele to rom. Hanoi er en veldig fin hovedstad, med alt som hører en (asiatisk) hovedstad til: markeder, shoppingsenter, plagsomme selgere, diverse attraksjoner, museumer, historiske monumenter, tutende motorsykler, kafe-liv, skaterboys, “skyskrapere” etc. Det var utrolig deilig å komme seg til en storby igjen (selv om vi aldri opplevde Hanoi som overveldende stor).

På lørdag var det endelig tid for Westlife, idoler fra en fordums ungdomstid for de fleste av oss. Vi fikk ca alle våre boyband-fordommer innfridd da de fire gutta entret scenen i matchende antrekk og innøvd koordinert dans. Med hylende asiatere rundt oss og plasser på første rad (som vi selvfølgelig hadde kjempet hardt for) ble det en minneverdig opplevlse. Søndagen ble brukt til museumsbesøk, kafebesøk, kino og vandring i den flotte hovedstaden. Ekstremt mange brudepar var ute og tok bryllupsbilder, og vi fikk innsikt i alle de fine variantene av brudekjoler de har. Min favorittkjole var i glitrende gull. Uncle Ho, eller Ho Chi Minh fikk vi ikke sett noe til, han var i Russland for restaurering. Da vi spurte i resepsjonen ordla de seg slik: “Uncle Ho is in Russia, he’ll be back in november”. Uncle Ho er død. Vi får forhåpentligvis mulighet til å besøke masoleumet i november.

Bildeserie med 26 bilder — bla ved å trykke på pilene